Bramborová kari polévka
Bramborová kari polévka je pro nás vydatným a trochu jiným potěšením. Ať už máte rádi bramborovou polévku jako guláš nebo jako obyčejnou krémovou polévku, tato variace jí dodá nový rozměr. O intenzivní chuť orientu se postará kari a zázvor. Díky kokosovému mléku je nevýslovně krémová a opravdu chutná. Další výhoda: polévka je velmi rychle hotová. Pokud máte náš kuchyňský robot GrandPrix, je to ještě snazší!
Ingredience
Počet porcí
500 g brambor voskových | |
250 ml Zeleninového vývaru | |
200 ml Kokosového mléka | |
2 cibule | |
1 stroužek česneku | |
20 g čerstvého zázvoru | |
3lžíce kari | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix nepovinné | |
nebo ponorný mixér |
Nutriční informace
284
Kalorie
32 g
Sacharidy
13 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli, česnek a zázvor. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
Označit jako dokončené
2.
Vaření zeleniny
Do hrnce GrandPrix vložte brambory, česnek, cibuli, zázvor a zeleninový vývar. Nastavte teplotu 100 °C a míchejte rychlostí 2. Když polévka začne vřít, snižte teplotu na 60 °C a vařte, dokud nejsou brambory hotové. Případně vše uvařte v hrnci.
Označit jako dokončené
3.
Polévkové pyré
Přidejte do polévky kari a mixujte v přístroji GrandPrix při rychlosti 10 asi 30 sekund, aby vzniklo pyré. Případně můžete pyré rozmixovat ručním mixérem v hrnci.
Označit jako dokončené
4.
Dochucení polévky
Přidejte kokosové mléko, sůl a pepř. Polévku mixujte 1 minutu při rychlosti 5. Polévku můžete také rozmixovat v hrnci. Podle chuti dochuťte a ihned si pochutnejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.