Originální francouzská bageta

Je originál francouzská bageta výsadou restaurace nebo dobré pekárny? Kdepak! Pátrali jsme a získali jsme originální a velmi podrobný recept této ikonické pochoutky. Křupavou a nadýchanou francouzskou bagetu si tak můžete upéct kdykoli doma. Budete potřebovat pár základních surovin, spoustu trpělivosti a chuť „hrát“ si s těstem. Chcete o bagetě vědět víc? Máme o ní celý článek.

Ohodnoťte náš recept!
Originální francouzská bageta Je originál francouzská bageta výsadou restaurace nebo dobré pekárny? Kdepak! Pátrali jsme a získali jsme originální a velmi podrobný recept této ikonické pochoutky. Křupavou a nadýchanou francouzskou bagetu si tak můžete upéct kdykoli doma. Budete potřebovat pár základních surovin, spoustu trpělivosti a chuť „hrát“ si s těstem. Chcete o bagetě vědět víc? Máme o ní […]
5 1 5 1
5

Ingredience

Počet porcí
1 kg mouky T65 T65 nebo T550
700 ml vody
16 g čerstvého droždí
22 g soli
Pomůcky
Kuchyňský robot
čistá utěrka

Nutriční informace

567 Kalorie
118 g Sacharidy
2 g Tuky
17 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte těsto

Do misky kuchyňského robota dejte mouku, vodu a sůl. Minutu hněťte při nízkých otáčkách hákem na těsto. Přidejte rozdrobené droždí a pokračujte v hnětení při nízkých otáčkách dalších 5 minut, dokud se nevytvoří homogenní, hladké a nelepivé těsto.
Označit jako dokončené
2.

Těsto nechte vykynout

Nechte těsto v misce a přikryjte jej vlhkou utěrkou. Nechte kynout 30 minut při pokojové teplotě.
Označit jako dokončené
3.

Těsto rozpracujete

Desku na válení těsta lehce vysypte moukou a těsto na ní mírně rozválejte. Složte všechny čtyři rohy těsta do jeho středu a vytvarujte kouli. Vraťte do mísy a nechte zakryté 20 minut odpočívat. Postup zopakujte a nechte kynout další 2 hodiny. Těsto by mělo během této doby zdvojnásobit svůj objem.
Označit jako dokončené
4.

Naporcujte

Těsto rozdělte na pomoučeném vále na 6 stejně velkých částí. Vytvarujte kuličky. Přikryjte čistou utěrkou a nechte 10 minut odpočívat.
Označit jako dokončené
5.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 250 °C a na dno trouby položte misku s vodou, která se bude během pečení odpařovat.
Označit jako dokončené
6.

Vytvarujte bagetu

Každý kousek těsta vytvarujeme do oválu, přendáme do středu a rozválíme na pracovní ploše do tvaru bagety. Bagety položte na plech a nechte 30 minut odpočívat.
Označit jako dokončené
7.

Bagety upečte

Každou bagetu dvakrát nebo třikrát podélně rozřízněte. Pečte v troubě na střední polici 15 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližné a vycházejí z uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF