Citronové kuře
Kuře s citronem je jednoduchý pokrm, který většinu práce udělá za vás trouba. Přesto je maso příjemně křehké a je k němu i aromatická omáčka. Vyzkoušejte náš recept a pochutnejte si na šťavnatém citronovém kuřeti. Pokrm, který na vaše hosty určitě udělá dojem!
Ingredience
Počet porcí
800 g kuřecích kousků dle vlastního výběru, např. stehna, paličky, křídla | |
3 bio citrony | |
600 g rajčat | |
3snítky tymiánu | |
3snítky rozmarýnu | |
12 šalotek | |
3lžíce olivového oleje | |
100 ml zeleninového vývaru | |
100 ml bílého vína | |
2ČL sladké papriky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Pečicí nádoba nebo pečicí pánev |
Nutriční informace
575
Kalorie
10 g
Sacharidy
33 g
Tuky
53 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava kuřete
Kuřecí kousky omyjte, osušte a potřete olivovým olejem. Dochuťte solí, pepřem a paprikou.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si ingredience
Rajčata omyjte a rozpůlte. Šalotku oloupejte a rozčtvrťte. Bylinky omyjte a osušte. Vymačkejte šťávu z citronu. Zbývající citrony nakrájejte na klínky.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Pečení kuřete
Do hlubokého pekáče nebo velké zapékací mísy vložte kousky kuřete, rajčata, šalotku a bylinky. Smíchejte zeleninový vývar, víno a citronovou šťávu a přelijte. Pečte 50 minut a kuře občas polévejte tukem pomocí lžíce. Připravte kuře k podávání. Omáčku přeceďte přes síto. Ke kuřeti přidejte šalotku a rajčata a omáčku podle potřeby zahustěte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Omáčku můžete po upečení zahustit trochou kukuřičného škrobu. Pak se skvěle hodí ke kuřeti. Přidejte brambory a zeleninu a máte hostinu.