Veganské mandlové sušenky – Zimterettini

Veganské mandlové sušenky se skořicí: V tomto receptu objevíte naši úpravu klasických italských Amarettini. S láskou jim říkáme Zimterettini. Sušenky lze připravit jen z několika málo ingrediencí. Čeho potřebujete trochu víc, je čas. Zatímco v troubě se mohou péct jen krátce, v sušičce se suší 4 hodiny. Ale čekání se vyplatí – slibujeme!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
350 g mletých mandlí
200 g moučkového cukru
2ČL skořice
8ČL vody
1ČL citronové šťávy
1 bio kvalitě
Pomůcky
kuchyňský robot volitelně
struhadlo na potraviny

Nutriční informace

127 Kalorie
10 g Sacharidy
8 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Pomeranč omyjte v horké vodě a nastrouhejte kůru. Vmíchejte mandle, moučkový cukr a skořici. Přidejte vodu a citronovou šťávu a vypracujte hladké těsto (můžete to udělat ručně nebo v kuchyňském robotu).
Označit jako dokončené
2.

Vytvořte sušenky

Z těsta vytvarujte 24 stejně velkých kuliček. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 4 hodiny schnout.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 230 °C s horkovzduchem. Veganské mandlové sušenky pečeme 3–5 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem podle chuti.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá jedné sušence.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF