Veganské mandlové sušenky – Zimterettini
Veganské mandlové sušenky se skořicí: V tomto receptu objevíte naši úpravu klasických italských Amarettini. S láskou jim říkáme Zimterettini. Sušenky lze připravit jen z několika málo ingrediencí. Čeho potřebujete trochu víc, je čas. Zatímco v troubě se mohou péct jen krátce, v sušičce se suší 4 hodiny. Ale čekání se vyplatí – slibujeme!
Ingredience
Počet porcí
350 g mletých mandlí | |
200 g moučkového cukru | |
2ČL skořice | |
8ČL vody | |
1ČL citronové šťávy | |
1 bio kvalitě |
Pomůcky
kuchyňský robot volitelně | |
struhadlo na potraviny |
Nutriční informace
127
Kalorie
10 g
Sacharidy
8 g
Tuky
3 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Pomeranč omyjte v horké vodě a nastrouhejte kůru. Vmíchejte mandle, moučkový cukr a skořici. Přidejte vodu a citronovou šťávu a vypracujte hladké těsto (můžete to udělat ručně nebo v kuchyňském robotu).
Označit jako dokončené
2.
Vytvořte sušenky
Z těsta vytvarujte 24 stejně velkých kuliček. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 4 hodiny schnout.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 230 °C s horkovzduchem. Veganské mandlové sušenky pečeme 3–5 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem podle chuti.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá jedné sušence.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.