Červené zelí

Červené zelí je pravděpodobně jednou z nejoblíbenějších příloh Němců. Zejména na podzim a v zimě se barevné a zdravé zelí hodí ke všemu. Ať už se jedná o veganskou pečeni, vepřovou panenku nebo šťavnatá kachní prsa, červené zelí jako příloha je ideální. Nemyslíte? A proto pro vás máme náš velmi jednoduchý recept na přípravu červeného zelí. Samozřejmě s ovocnými tóny jablek a bobkového listu – jak jinak.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1hlávka červeného zelí
1 červené jablko
1 bobkový list
5 hřebíčků
5 bobulí jalovce
50 g másla
100 ml jablečné šťávy
1lžíce cukru
1polévková lžíce soli
Pomůcky
1 Čajový sáček nepovinné
Kuchyňský robot nepovinné
Jednorázové rukavice

Nutriční informace

130 Kalorie
12 g Sacharidy
7 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Jablko oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z červeného zelí odstraňte vnější listy. Zelí rozčtvrtíme a vyřízneme kel. Zelí nakrájejte v kuchyňském robotu nebo ostrým velkým nožem na velmi tenké proužky. Červené zelí posypte solí a cukrem a důkladně ho rukou promíchejte.
Označit jako dokončené
2.

Vaření červeného zelí

Rozpusťte máslo. Osmažte v něm jablko a cibuli, dokud cibule nezprůsvitní. Postupně přidávejte červené zelí (po krátké době se rozpadne). Přidejte jablečnou šťávu. Přidejte jalovcové bobule a hřebíček v čajovém sáčku a jednotlivě bobkový list. Červené zelí vařte asi 40 minut doměkka.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF