Červené zelí
Červené zelí je pravděpodobně jednou z nejoblíbenějších příloh Němců. Zejména na podzim a v zimě se barevné a zdravé zelí hodí ke všemu. Ať už se jedná o veganskou pečeni, vepřovou panenku nebo šťavnatá kachní prsa, červené zelí jako příloha je ideální. Nemyslíte? A proto pro vás máme náš velmi jednoduchý recept na přípravu červeného zelí. Samozřejmě s ovocnými tóny jablek a bobkového listu – jak jinak.
Ingredience
Počet porcí
1hlávka červeného zelí | |
1 červené jablko | |
1 bobkový list | |
5 hřebíčků | |
5 bobulí jalovce | |
50 g másla | |
100 ml jablečné šťávy | |
1lžíce cukru | |
1polévková lžíce soli |
Pomůcky
1 Čajový sáček nepovinné | |
Kuchyňský robot nepovinné | |
Jednorázové rukavice |
Nutriční informace
130
Kalorie
12 g
Sacharidy
7 g
Tuky
2 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Jablko oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z červeného zelí odstraňte vnější listy. Zelí rozčtvrtíme a vyřízneme kel. Zelí nakrájejte v kuchyňském robotu nebo ostrým velkým nožem na velmi tenké proužky. Červené zelí posypte solí a cukrem a důkladně ho rukou promíchejte.
Označit jako dokončené
2.
Vaření červeného zelí
Rozpusťte máslo. Osmažte v něm jablko a cibuli, dokud cibule nezprůsvitní. Postupně přidávejte červené zelí (po krátké době se rozpadne). Přidejte jablečnou šťávu. Přidejte jalovcové bobule a hřebíček v čajovém sáčku a jednotlivě bobkový list. Červené zelí vařte asi 40 minut doměkka.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.