Dort s hruškami a gorgonzolou
Hruškový koláč s gorgonzolou je méně sladký, neobvyklý, ale pro ty, kteří mají rádi kombinaci smetanového sýra a hrušek, je skutečnou lahůdkou. Díky své slané přípravě je tento koláč vhodným společníkem nejen ke kávě a čaji, ale může být i chutnou svačinkou kdykoli během dne. Do koláče s gorgonzolou se přidávají mandle, které mu dodávají oříškovou chuť. Neumíte si tuto kombinaci představit? Vyzkoušejte ji!
Ingredience
Počet porcí
250 ml podmáslí | |
100 ml rostlinného oleje | |
200 g hrušek | |
125 g gorgonzoly | |
1 vejce | |
100 g mletých mandlí | |
25 g cukru | |
3lžičky prášku do pečiva | |
1špetka soli |
Náčiní
Obdélníková forma na pečení |
Nutriční informace
230
Kalorie
7 g
Sacharidy
19 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Rozehřátí trouby
Předehřejte troubu na 200 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
2.
Příprava přísad
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky, gorgonzolu natrhejte na malé kousky. Obojí smíchejte s mandlemi.
Označit jako dokončené
3.
Příprava těsta
Ze zbylých přísad vymíchejte hladké těsto a opatrně do něj vmíchejte směs s gorgonzolou.
Označit jako dokončené
4.
Pečení koláče
Vymažte formu a rovnoměrně do ní rozložte těsto. Pečte asi 45 minut. Proveďte test pomocí párátka.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Celý dort je 10 porcí.