Hrachový dip
Hráškový dip je jednoduchý a geniální nápad, jak do své kuchyně zařadit veganský dip. Hráškové pyré chutná stejně dobře jako veganská pomazánka, ale je možné ho použít jako dip na chléb, zeleninové tyčinky nebo bramborové placky. Navíc je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu. Barevný hrášková dip je proto skutečně všestranným pomocníkem ve veganské kuchyni. Proč ho nezkusit hned dnes! |
Ingredience
Počet porcí
250 g hrášku | |
70 ml zeleninového vývaru | |
1 bio citron | |
1/2svazku máty | |
1/2svazku petrželky | |
sůl, pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér nebo ruční mixér |
Nutriční informace
121
kalorie
15 g
sacharidy
1 g
tuk
9 g
bílkoviny
Postup
1.
Hrách uvaříme
Hrášek vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 2–4 minuty. Zeleninový vývar smíchejte zvlášť a přiveďte jej do varu.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si bylinky
Citron omyjte v horké vodě a nastrouhejte kůru. Vymačkejte šťávu. Petrželkovou nať a mátu omyjte, osušte a nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
3.
Rozmixujte dip
Všechny přísady rozmixujte ručním mixérem nebo ve stolním mixéru, dochuťte solí a pepřem. Vychlaďte a nebo si vychutnejte hned.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.