Horkovzdušná fritéza: Vyčarujte si gurmánske menu

Vaší kreativitě se meze nekladou. V kulinářském umění to platí dvojnásob. Rychlá, chutná a hlavně zdravější jídla lze ve fritéze připravit během několika minut a bez větší námahy. Pokud máte horkovzdušnou fritézu, zde je několik receptů, které jsou vhodné pro přípravu v ní.

Sladká slanina s třešničkou na dortu

Fritéza potěší všechny milovníky křupavé karamelizované slaniny. Recept je poměrně jednoduchý. Zapněte fritézu na 180 stupňů. Stačí nakrájet slaninu na tenké plátky a vložit ji do vyhřáté fritézy.

Horkovzdušná fritéza pomúže taky se slaninou
zdroj: Shutterstock.com

Slaninu můžete samozřejmě také marinovat podle chuti, například s medem nebo pepřem a česnekem. Pečte ji asi 12 minut. Slanina je po vytažení křupavá a rozškvařená. Můžete ji také doladit různými druhy zeleniny. Skvělým tipem je například chřest obalený ve slanině.

Snídejte jako praví Francouzi

Francouzské toasty jsou při běžné přípravě časově náročnější. Ve fritéze je však budete mít křupavé a rozpečené raz dva. K přípravě této ikonické snídaňové pochoutky potřebujete toustový chléb, dvě vejce, smetanu ke šlehání, 200 ml plnotučného mléka, lžičku skořicového cukru a tři lžíce cukru krystal. Všechny tyto ingredience dobře promíchejte, aby vznikla tekutá směs.

zdroj: Shutterstock.com

Poté do této směsi namočte toasty a vložte je do fritovacího koše. Rozehřejte fritézu na 180 stupňů a opékejte v ní toasty asi 6 až 8 minut. Můžete je ochutit čímkoli. Nejčastěji se podávají posypané moučkovým cukrem a s ovocem. Skvělou kombinací je však i sladká a slaná varianta se šunkou a sýrem.

Krevety na všechny způsoby

Během deseti minut můžete ve fritéze při teplotě 200 stupňů připravit také specialitu z mořských plodů v podobě krevet. Můžete je také doplnit šunkou, slaninou nebo rajčaty. Krevety oloupejte a očistěte, nakrájejte šunku nebo slaninu a jednotlivé kousky krevet do ní zabalte. Připravené krevety vložte do rozehřáté fritézy a smažte je asi 6 až 8 minut.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!