Zelenina pečená v troubě

Zelenina v troubě se snadno připravuje, vždy dobře chutná a je také zdravá. Co víc si můžete přát? V tomto receptu vám ukážeme, jak nejraději ochucujeme pečenou zeleninu. Co je na tom dobré? Toto je v podstatě základní recept. Podle toho, co máte doma, můžete do pečené zeleniny přidat cokoli, co máte rádi. Trochu dýně nebo pár sladkých brambor na podzim? Vaší kreativitě se meze nekladou.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 brambory tvrdší
1 cuketa
10 cherry rajčat
1 paprika
1 lilek
1 cibule
2 stroužky česneku
2snítky tymiánu
2snítky rozmarýnu
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

147 Kalorie
14 g Sacharidy
8 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Omyjte brambory, papriky, cukety, lilek a rajčata. Papriky oloupejte a zeleninu nakrájejte na kostičky.
Označit jako dokončené
2.

Příprava cibule a česneku

Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na velké kostky, česnek nadrobno.
Označit jako dokončené
3.

Příprava bylinek

Rozmarýn a tymián omyjte, osušte, lístky odtrhněte z větviček a nadrobno nasekejte. Smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
4.

Rozehřátí trouby

Troubu předehřejte na 200 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
5.

Pečení zeleniny v troubě

Zeleninu dobře promíchejte se směsí bylinek, rozložte ji na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 35 minut, dokud zelenina nedosáhne požadovaného stupně opečení.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF