Višňový koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Třešňový koláč může mít mnoho podob. Ale varianta s pudinkem a zakysanou smetanou je naše nejoblíbenější! Tento dort je velmi krémový, ovocný a má máslový základ, na který se každému sbíhají sliny. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle si můžete upéct vlastní třešňový pudinkový koláč.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g Mouky
70g cukr
1/2balíček prášek do pečiva
85g máslo
1špetka soli vejce
trochu másla na vymazání formy
Pomůcky
1 1/2balíček pudinkový prášek
500 ml Mléka
200 g zakysané smetany
2PL Cukru
500 g Třešní Čerstvé nebo z konzervy
Pomucky
Forma na dort cca 24 cm

Nutriční informace

397 kalorie
47 g sacharidy
19 g tuk
7 g bílkoviny

Postup

1.

Na těsto

Všechny přísady na těsto zpracujte v jednolité těsto. Koláčovou formu vymažte tukem a těsto rovnoměrně rozetřete na dno a na okraj formy a přitlačte.
Označit jako dokončené
2.

Na náplň

Ve 4 lžících mléka rozpusťte pudinkový prášek. Zbytek mléka s cukrem přiveďte v hrnci k varu, dejte na mírný oheň a do mléka za stálého míchání přidejte pudinkový prášek. Vyjměte je a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
4.

Plníme dort

Pudinkovou směs rozetřete do těsta. Třešně omyjte, vypeckujte a rovnoměrně rozložte na koláč.
Označit jako dokončené
5.

Pečeme koláč

Třešňový koláč s krémem a pudinkem pečeme asi 55 minut. V případě potřeby přikryjte na posledních 10–15 minut koláč fólií.
Označit jako dokončené

Poznámky

Svůj koláč můžete upéct i s malinami nebo jiným lesním ovocem.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF