Tabouleh s granátovým jablkem

Tabouleh je klasickým pokrmem arabské kuchyně. Často mu říkáme petrželový nebo bulgurový salát. Na tabbouleh je příjemné, že tento původně libanonský salát je rychle hotový a díky mátě, citronu a semínkům granátového jablka je pikantní a osvěžující. Ať už jako příloha, příprava jídla nebo svačina: Tabouleh se vždycky hodí.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
55g Bulgur
2ČL zeleninového vývaru
1/2 granátového jablka
2svazky petrželky
1svazek máty rajče
2 jarní cibulky
2 citrony
50ml olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

386 kalorie
34 g sacharidy
24 g tuk
6 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si bulgur

Bulgur zalijte horkou vodou a zeleninovým vývarem tak, aby byl zakrytý, a nechte 10 minut odstát.
Označit jako dokončené
2.

Z granátového jablka odstraňte semínka

Za tímto účelem granátové jablko podélně rozřízněte a pod hladinou v misce s vodou ho rozlomte. Vyjměte semínka, odstraňte zbytky ovoce a semínka osušte.
Označit jako dokončené
3.

Připravte zbývající ingredience

Omyjte rajčata, jarní cibulku, petrželku a mátu. Vymačkejte šťávu ze dvou citronů. Rajče nakrájejte na malé kousky a jarní cibulku na jemná kolečka. Bylinky osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
4.

Všechny ingredience smíchejte. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Tabbouleh je perfektní předkrm, ale dá se použít i jako mezze, tedy na předkrmový talíř.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF