Špaldové palačinky
Veganské špaldové palačinky jsou dnes na prvním místě našeho seznamu speciálních snídaní. Rychle připravené, podávané s čerstvým ovocem a trochou jogurtu, této malé pochoutce nikdo neodolá. O to důležitější je, abyste vyzkoušeli i vy. Máte už doma fritézu? Pak v něm můžete jednoduše upéct veganské palačinky. Alternativně můžete samozřejmě použít i klasickou pánev.
Ingredience
Počet porcí
75 g špaldové mouky | |
25 g škrobu | |
1/2 banánu | |
1lžička lískooříškového másla | |
130 ml rostlinného mléka dle výběru | |
20 g vanilkového pudinkového prášku | |
1/2lžičky prášku do pečiva | |
1 lžička jablečného octa | |
1lžička skořice | |
2lžička nízkotučného tvarohu |
Na polevu
100 g špaldové mouky dle výběru | |
30 g ořechů dle výběru | |
100 g sójového jogurtu |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
440
Kalórie
62 g
Sacharidy
14 g
Tuky
14 g
Bílkoviny
Postup
1.
Vymíchejte těsto
Banán rozmačkejte vidličkou a smíchejte s ostatními ingrediencemi na palačinky, až vznikne hladké těsto. Nechte 10 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Označit jako dokončené
2.
Příprava špaldových palačinek
Těsto vložte po částech do fritézy a pečte 5 minut v režimu pečení. Můžete je také smažit po částech na troše rostlinného oleje na pánvi.
Označit jako dokončené
3.
Palačinky podávejte
Palačinky servírujte spolu s lesním ovocem, ořechy a sójovým jogurtem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.