Sladké bramborové vafle

Hvězdou dnešního časopisu jsou sladké bramborové vafle Díky své oranžové barvě, vydatné chuti a rychlé přípravě jsou dokonalou kombinací vizuální elegance a kulinářské jedinečnosti. Naše vafle také obohacujeme parmazánem, chilli a muškátovým oříškem, což je velmi zvláštní prvek, který vyvažuje sladkou chuť sladkých brambor. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 sladké brambory každá cca 200 g
2 vejce
4lžíce mouky
30 g parmezánu
1/2 červené papriky čerstvé nebo chilli vločky
1 lžíce rostlinného oleje
1špetka muškátového oříšku
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
1 vaflovač
1 kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

469 Kalorie
64 g Sacharidy
15 g Tuky
15 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

oloupejte a najemno nastrouhejte sladké brambory. Nastrouhejte polovinu parmazánu. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta

Těsto promíchejte. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
3.

Pečení vaflí

Rozpalte vaflovač a potřete ho trochou oleje. Těsto rovnoměrně rozetřete a vafle pečte asi 7 minut dozlatova. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF