Sladké bramborové vafle
Hvězdou dnešního časopisu jsou sladké bramborové vafle Díky své oranžové barvě, vydatné chuti a rychlé přípravě jsou dokonalou kombinací vizuální elegance a kulinářské jedinečnosti. Naše vafle také obohacujeme parmazánem, chilli a muškátovým oříškem, což je velmi zvláštní prvek, který vyvažuje sladkou chuť sladkých brambor. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!
Ingredience
Počet porcí
| 2 sladké brambory každá cca 200 g | |
| 2 vejce | |
| 4lžíce mouky | |
| 30 g parmezánu | |
| 1/2 červené papriky čerstvé nebo chilli vločky | |
| 1 lžíce rostlinného oleje | |
| 1špetka muškátového oříšku | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomůcky
| 1 vaflovač | |
| 1 kuchyňské struhadlo | 
Nutriční informace
					469
											Kalorie
									
							
					64 g
											Sacharidy
									
							
					15 g
											 Tuky
									
							
					15 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Připravte si ingredience
oloupejte a najemno nastrouhejte sladké brambory. Nastrouhejte polovinu parmazánu. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava těsta
Těsto promíchejte. Osolte a opepřete. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Pečení vaflí
Rozpalte vaflovač a potřete ho trochou oleje. Těsto rovnoměrně rozetřete a vafle pečte asi 7 minut dozlatova. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.