Pesto z červené řepy

Pesto z červené řepy je rychlé, velmi chutné a promění těstoviny v růžový chuťový zážitek. Dokonce i malí odpůrci zeleniny si myslí, že je to opravdu dobré. Recept je vhodný i pro předpřípravu a pozdější použití. Existuje tedy mnoho důvodů, proč tuto růžovou pochoutku vyzkoušet. Pesto z červené řepy je rozhodně jedním z našich podzimních hitů.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g červené řepy předvařené
100 ml olivového oleje
50 g vlašských ořechů
3 stroužky česneku
2větvičky rozmarýnu
50 g parmazánu ujistěte se, že je vegetariánský nebo veganský
1lžička citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
GrandPrix volitelně
nebo mixér

Nutriční informace

203 Kalorie
7 g Sacharidy
17 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Vlašské ořechy pražte na pánvi bez přidání oleje asi 5 minut. Nastrouháme parmazán. Česnek oloupejte. Rozmarýn omyjte, osušte a odtrhněte listy od stonku.
Označit jako dokončené
2.

Mixování pesta

Všechny ingredience na pesto z červené řepy vložte do výkonného mixéru (my používáme kuchyňský robot GrandPrix) a mixujte 30 sekund na nejvyšší stupeň. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Pesto vydrží ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě až 4 dny.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Při nákupu parmezánu se v případě potřeby poohlédněte po vegetariánských nebo veganských variantách, abyste mohli tento recept přizpůsobit své dietě.
 Uložit jako PDF