Pesto z červené řepy
Pesto z červené řepy je rychlé, velmi chutné a promění těstoviny v růžový chuťový zážitek. Dokonce i malí odpůrci zeleniny si myslí, že je to opravdu dobré. Recept je vhodný i pro předpřípravu a pozdější použití. Existuje tedy mnoho důvodů, proč tuto růžovou pochoutku vyzkoušet. Pesto z červené řepy je rozhodně jedním z našich podzimních hitů.
Ingredience
Počet porcí
| 500 g červené řepy předvařené | |
| 100 ml olivového oleje | |
| 50 g vlašských ořechů | |
| 3 stroužky česneku | |
| 2větvičky rozmarýnu | |
| 50 g parmazánu ujistěte se, že je vegetariánský nebo veganský | |
| 1lžička citronové šťávy | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomůcky
| GrandPrix volitelně | |
| nebo mixér | 
Nutriční informace
					203
											Kalorie
									
							
					7 g
											Sacharidy
									
							
					17 g
											 Tuky
									
							
					4 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava ingrediencí
Vlašské ořechy pražte na pánvi bez přidání oleje asi 5 minut. Nastrouháme parmazán. Česnek oloupejte. Rozmarýn omyjte, osušte a odtrhněte listy od stonku.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Mixování pesta
Všechny ingredience na pesto z červené řepy vložte do výkonného mixéru (my používáme kuchyňský robot GrandPrix) a mixujte 30 sekund na nejvyšší stupeň. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Pesto vydrží ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě až 4 dny.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.  			
					
				Při nákupu parmezánu se v případě potřeby poohlédněte po vegetariánských nebo veganských variantách, abyste mohli tento recept přizpůsobit své dietě.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




