Panna Cotta s borůvkami

2 Stunden

snadné

2 Portionen

Panna Cotta s borůvkovým pyré a čerstvými borůvkami se podává v malých dezertních skleničkách

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 ml šlehačky
2listy želatiny
20 g hnědého cukru
1 vanilkový lusk
150 g borůvky čerstvé nebo hluboce zmražené
2PL cukr
2PL vody
1/2PL citronové šťávy
1PL likér Cassis volitelné
Pomocníci
Tyčový mixér nebo mixér

Nutriční informace

327 kalorie
33 g sacharidy
20 g tuk
4 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si panna cottu

Na Panna cottu: Namočte želatinu do studené vody. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a spolu se smetanou a cukrem přivedeme k varu. Vypneme.
Označit jako dokončené
2.

Míchejte a ochlaďte

Želatinu vymačkáme a přidáme ke smetaně. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Vyjměte vanilkový lusk a rozdělte panna cottu do různých misek nebo sklenic. Dejte do lednice.
Označit jako dokončené
3.

Připravte si borůvky

Na borůvky: Svařte vodu, citronovou šťávu a cukr, přidejte 3/4 borůvek (případně i pálenku z cassis) a vařte asi 20 minut.
Označit jako dokončené
4.

Také chlaďte

Směs nahrubo rozmixujte a vychlaďte.
Označit jako dokončené
5.

Uspořádejte a podávejte

Panna cottu ozdobte borůvkovým pyré a zbylými borůvkami a podávejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte rádi borůvky, můžete použít i jahody nebo maliny.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF