Květákovo-pórková polévka

Polévka z květáku a pórku je výbornou a nízkosacharidovou sestrou klasické bramboračky. Jednoduchá zeleninová polévka, zjemněná pažitkou a česnekem, se stane aromatickou pochoutkou, která se hodí jako teplý předkrm nebo i hlavní chod. Jste skutečný milovník polévek? Potom byste si neměli nechat ujít rajčatovou polévku nebo netradiční krémovou polévku z mořskýh řas.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 květák
1 pórek
1svazek pažitky
1 stroužek česneku
1 cibule
200ml smetany ke šlehání
1L zeleninového vývaru
2PL olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Mixer
nebo ručný mixér

Nutriční informace

204 kalorie
6 g sacharidy
17 g tuk
5 g bílkoviny

Postup

1.

Předpríprava

Květák a pórek umyjte. Z květáku odstraňte košťál a nakrájejte ho na malé růžičky. Pórek nakrájejte na kolečka. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo.
Označit jako dokončené
2.

Napařování

V hrnci zahřejte olivový olej a cibuli a česnek na něm smažte asi tři minuty, dokud nejsou zesklovatělé.
Označit jako dokončené
3.

Vaření polévky

Přidejte květák a pórek, promíchejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte 30 minut.
Označit jako dokončené
4.

Mixovaní polévky

Odstavte polévku z ohně a rozmixujte ji v mixéru nebo ručním mixérem úplně do hladka. Vmíchejte smetanu.
Označit jako dokončené
5.

Ozdobte a užívejte si

Polévku opět přiveďte k varu. Pažitku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Polévku podávejte horkou a ozdobenou pažitkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF