Guacamole
Guacamole je pravděpodobně nejznámější dip z mexické kuchyně. Vyrobený z avokáda a smíchaný s dalšími čerstvými přísadami zaujme nejen svou zářivě zelenou barvou, ale i pikantní krémovou chutí. V tomto receptu se dozvíte, jaké guacamole máme ve společnosti Klarsteinnejraději. Kombinujte ho s našimi dalšími recepty Tex Max nebo ho použijte jako dip či pomazánku na další snídaně. Podle toho, jakou konzistenci guacamole máte rádi, můžete avokádo buď jemně rozmačkat, nebo nahrubo nakrájet vidličkou.
Ingredience
Počet porcí
2 avokáda | |
1 červená cibule | |
2 stroužky česneku | |
4 cherry rajčata | |
1/2 limetky | |
1/2 chilli papričky | |
sůl a koření podle chuti |
Pomocníci
1 mixér volitelné |
Nutriční informace
252
kalorie
3 g
sacharidy
24 g
tuky
3 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata omyjte a nakrájejte nadrobno. Chilli papričku umyjte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Případně vše nasekejte v mixéru.
Označit jako dokončené
2.
Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a lžící oddělte slupku od dužiny. Rozdrťte vidličkou. Případně ji rozmixujte v mixéru.
Označit jako dokončené
3.
Guacamole ochuťte
Vymačkejte šťávu z limetky a přidejte ji do guacamole. Podle chuti dochuťte solí a kořením.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.