Crumble s ovesnými vločkami

Crumble s ovesnými vločkami – náš základní recept. Ačkoliv jsme tento koláč připravili s malinami, můžete ho udělat s jakýmkoliv ovocem, které máte rádi. Do drobení se přidávají křupavé ovesné vločky, které mu dodají osobitý šmrnc. Mimochodem, crumble neznamená nic jiného, než “drcení” nebo “drobení”. Jedná se vždy o ovoce nebo bobulové ovoce sypané drobenkou, které se podává zejména s kopečkem zmrzliny. Buďte tvořiví a připravte si crumble podle svých představ!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g Himbeeren frisch oder tiefgekühlt
200 g Mehl Type 405
50 g Haferflocken
100 g Butter
1 Päckchen Vanillezucker
2 TL Zimt
1 Prise Salz
Utensilien
4 kleine Auflaufförmchen oder
1 größere Auflaufform
Küchenmaschine optional
oder Handrührgerät

Nutriční informace

608 Kalorien
80 g Kohlenhydrate
24 g Fett
11 g Fett

Postup

1.

Streusel vorbereiten

Mehl, Haferflocken, Zucker, Vanillezucker, Zimt und Salz vermengen. Nach und nach die kalte Butter zugeben. Teig mit den Händen zu Streuseln verarbeiten.
Označit jako dokončené
2.

Backofen vorheizen

Backofen vorheizen: Backofen auf 200 °C Ober- / Unterhitze vorheizen.
Označit jako dokončené
3.

Crumble schichten

Himbeeren abspülen, trocknen und in Auflaufförmchen verteilen. Streusel darüber verteilen. Ca. 30 Minuten backen, bis das Crumble goldbraun ist.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nährwertangaben sind ungefähre Richtwerte nach den angegebenen Zutaten. Abweichungen sind möglich.
 Uložit jako PDF