Crumble s ovesnými vločkami
Crumble s ovesnými vločkami – náš základní recept. Ačkoliv jsme tento koláč připravili s malinami, můžete ho udělat s jakýmkoliv ovocem, které máte rádi. Do drobení se přidávají křupavé ovesné vločky, které mu dodají osobitý šmrnc. Mimochodem, crumble neznamená nic jiného, než “drcení” nebo “drobení”. Jedná se vždy o ovoce nebo bobulové ovoce sypané drobenkou, které se podává zejména s kopečkem zmrzliny. Buďte tvořiví a připravte si crumble podle svých představ!
Ingredience
Počet porcí
400 g Himbeeren frisch oder tiefgekühlt | |
200 g Mehl Type 405 | |
50 g Haferflocken | |
100 g Butter | |
1 Päckchen Vanillezucker | |
2 TL Zimt | |
1 Prise Salz |
Utensilien
4 kleine Auflaufförmchen oder | |
1 größere Auflaufform | |
Küchenmaschine optional | |
oder Handrührgerät |
Nutriční informace
608
Kalorien
80 g
Kohlenhydrate
24 g
Fett
11 g
Fett
Postup
1.
Streusel vorbereiten
Mehl, Haferflocken, Zucker, Vanillezucker, Zimt und Salz vermengen. Nach und nach die kalte Butter zugeben. Teig mit den Händen zu Streuseln verarbeiten.
Označit jako dokončené
2.
Backofen vorheizen
Backofen vorheizen: Backofen auf 200 °C Ober- / Unterhitze vorheizen.
Označit jako dokončené
3.
Crumble schichten
Himbeeren abspülen, trocknen und in Auflaufförmchen verteilen. Streusel darüber verteilen. Ca. 30 Minuten backen, bis das Crumble goldbraun ist.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nährwertangaben sind ungefähre Richtwerte nach den angegebenen Zutaten. Abweichungen sind möglich.