Čokoládový parfait
Čokoládový parfait s podmáslím připravený velmi jednoduše v GrandPrix. Sotva existuje jednodušší a působivější recept na dezert. Parfait je polozmrzlá a jemně tající zmrzlina. S pomocí kuchyňského robota je to hračka a vy můžete své hosty překvapit čokoládovým snem. Chcete si sami vyrobit více zmrzliny? Vyzkoušejte tedy naši zmrzlinu After-Eigt nebo fantastickou chřestovou zmrzlinu!
Ingredience
Počet porcí
| 200 ml Podmáslí | |
| 50 g Kakao na pečení | |
| 300 ml Smetana ke šlehání | |
| 6 žloutky | |
| 150 g moučkový cukr | |
| 50 g Čokoládové hobliny | 
Pomůcky
| GrandPrix | |
| Forma na pečení | 
Nutriční informace
					169
											Kalorie
									
							
					14 g
											Sacharidy
									
							
					11 g
											 Tuky
									
							
					4 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Rozpusťte kakao
Do přístroje GrandPrix vložte podmáslí a kakao na pečení. Nastavte teplotu na 50 °C a zahřívejte při rychlosti 1 po dobu 3 minut, dokud se kakao nerozpustí. Odložte stranou.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Vyšlehejte šlehačku
Umyjte přístroj Grandprix a nástavec, Šlehačku šlehejte 4 minuty při rychlosti 4. Uchovávejte v chladničce. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Příprava ledové hmoty
Vypláchněte GrandPrix. Přidejte žloutky a moučkový cukr a šlehejte motýlkovým šlehačem 6 minut do pěny. Přidejte podmáslí a nastavte rychlost na 2 až 1 minutu. Přidejte smetanu a znovu míchejte při rychlosti 2 po dobu 1 minuty. Vložte čokoládové hobliny.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Zmrazte parfait
Formu na pečení vyložte potravinovou fólií a nalijte do ní směs. Nechte je v mrazáku alespoň 3 hodiny. Před podáváním parfait vyklopte a naporcujte.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.