Citronovo-bazalkový sorbet
Svěží a kyselý citron v kombinaci s čerstvou bazalkou má za následek chuťovou explozi, kterou jste určitě ještě nikdy neochutnali. Díky našlehanému bílku je sorbet stále krémový a vzdušný. Váš barevný letní sorbet, podávaný v obalených půlkách citronu, bude opravdovým poutačem pro oči.
Ingredience
Počet porcí
3 citrony bio | |
200 ml vody | |
1svazek bazalky | |
130 g cukru | |
1 vaječné bílky |
Pomocníci
Zmrzlinovač | |
Mixér |
Nutriční informace
298
kalorie
69 g
sacharidy
1 g
tuk
4 g
bílkoviny
Postup
1.
Udělejte citronovou vodu
V hrnci dejte vařit vodu s cukrem a vařte 2 minuty. Citrony opláchneme v horké vodě a do cukrové vody nastrouháme kůru z jednoho citronu. zchladit tekutinu.
Označit jako dokončené
2.
Dokončete zmrzlinovou hmotu
Bazalku omyjeme, osušíme. Z citronů vymačkejte šťávu. Obojí spolu s cukrovou vodou velmi jemně rozmixujte tyčovým mixérem nebo mixérem.
Označit jako dokončené
3.
Zmrazte zmrzlinu
Zmrzlinovou hmotu necháme asi 20 minut zamrazit ve zmrzlinovači.
Označit jako dokončené
4.
Připravte
Půlky citronu zabalte a do každé naservírujte kopeček sorbetu.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.