Broskve na grilu

Grilování broskví je opravdu jednoduché, neobvyklé a přímo z grilu vykouzlí jednoduchý a sofistikovaný dezert. Zní to zajímavě? Ve skutečnosti také je! Grilované broskve kombinujeme s fetou a čerstvou bazalkou. Kombinace chutí, kterou si jistě zamilujete! Na grilu nechte povrch broskví trochu zkaramelizovat a poté je nepřímo osmažte. Chtěli byste ji trochu ozvláštnit? Tak proč ke grilované broskvi nepodávat kopeček vanilkové zmrzliny, skvěle se k sobě hodí!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
4 broskve
2lžíce agávového sirupu
1 limetka
100 g sýra feta
4snítky čerstvé bazalky
Pomůcky
Gril
Alobal

Nutriční informace

137 Kalorie
16 g Sacharidy
5 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Broskve důkladně omyjte a osušte. Rozřízněte je napůl a odstraňte pecku. Fetu rozdrobte. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Marinování broskví

Z agávového sirupu, limetkové šťávy a kůry připravte sladkou marinádu. Řeznou plochu broskví potřete polovinou marinády.
Označit jako dokončené
3.

Pro grilování broskví

Připravte gril na vysoký přímý a nepřímý žár. Broskve položte řeznou stranou dolů na mřížku a grilujte asi 2 minuty. Otočte je o 45–90°, aby se vytvořily charakteristické grilovací stopy. Odstraňte z grilu.
Označit jako dokončené
4.

Ozdobte broskve

Z alobalu vyrobte misku. Vložte do něj broskve. Přilijte zbylou marinádu, fetu a bazalku. Grilujte na nepřímé zóně grilu asi 15 minut, dokud feta nezměkne.
Označit jako dokončené

Poznámky

Tento recept můžete připravit na grilu s poklopem a dvěma tepelnými zónami.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.

Napsat komentář