Žemle z ovesných vloček
Ovesné žemle jsou nejen zdravé, ale také trvanlivé. Jsou vyrobeny pouze z několika málo ingrediencí a neobsahují droždí ani pšeničnou mouku! Při příštím víkendovém brunchi s rodinou a přáteli vyzkoušejte tuto novou veganskou a kreativní alternativu k běžnému pečivu. Ovesné žemle upečte v horké fritéze. Pokud ji nemáte, můžete je také upéct v troubě.
Ingredience
Počet porcí
100 g ovesných vloček | |
130 g veganského skyru případně veganský tvaroh | |
1lžíce mletého lněného semínka | |
3lžíce vody | |
1lžička prášku do pečiva | |
1/4lžičky jedlé sody | |
1/2lžičky soli |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
166
Kalorie
22 g
Sacharidy
4 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si vaječnou náhražku
Smíchejte lněná semínka a vodu. Chlaďte 5 minut.
Označit jako dokončené
2.
Příprava těsta
Všechny ingredience smíchejte dohromady a mokrýma rukama vytvořte 3 stejně velké válečky.
Označit jako dokončené
3.
Pečení ovesných žemlí
Vyložte plech horkovzdušné fritézy pečicím papírem a položte jej na mřížku ve fritéze. Navrch položte žemle a pečte 15 minut při 180 °C.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.