Žemle z ovesných vloček

Ovesné žemle jsou nejen zdravé, ale také trvanlivé. Jsou vyrobeny pouze z několika málo ingrediencí a neobsahují droždí ani pšeničnou mouku! Při příštím víkendovém brunchi s rodinou a přáteli vyzkoušejte tuto novou veganskou a kreativní alternativu k běžnému pečivu. Ovesné žemle upečte v horké fritéze. Pokud ji nemáte, můžete je také upéct v troubě.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
100 g ovesných vloček
130 g veganského skyru případně veganský tvaroh
1lžíce mletého lněného semínka
3lžíce vody
1lžička prášku do pečiva
1/4lžičky jedlé sody
1/2lžičky soli
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

166 Kalorie
22 g Sacharidy
4 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si vaječnou náhražku

Smíchejte lněná semínka a vodu. Chlaďte 5 minut.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta

Všechny ingredience smíchejte dohromady a mokrýma rukama vytvořte 3 stejně velké válečky.
Označit jako dokončené
3.

Pečení ovesných žemlí

Vyložte plech horkovzdušné fritézy pečicím papírem a položte jej na mřížku ve fritéze. Navrch položte žemle a pečte 15 minut při 180 °C.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF