Zelenina pečená v troubě
Zelenina v troubě se snadno připravuje, vždy dobře chutná a je také zdravá. Co víc si můžete přát? V tomto receptu vám ukážeme, jak nejraději ochucujeme pečenou zeleninu. Co je na tom dobré? Toto je v podstatě základní recept. Podle toho, co máte doma, můžete do pečené zeleniny přidat cokoli, co máte rádi. Trochu dýně nebo pár sladkých brambor na podzim? Vaší kreativitě se meze nekladou.
Ingredience
Počet porcí
2 brambory tvrdší | |
1 cuketa | |
10 cherry rajčat | |
1 paprika | |
1 lilek | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
2snítky tymiánu | |
2snítky rozmarýnu | |
2lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
147
Kalorie
14 g
Sacharidy
8 g
Tuky
3 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Omyjte brambory, papriky, cukety, lilek a rajčata. Papriky oloupejte a zeleninu nakrájejte na kostičky.
Označit jako dokončené
2.
Příprava cibule a česneku
Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na velké kostky, česnek nadrobno.
Označit jako dokončené
3.
Příprava bylinek
Rozmarýn a tymián omyjte, osušte, lístky odtrhněte z větviček a nadrobno nasekejte. Smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
4.
Rozehřátí trouby
Troubu předehřejte na 200 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
5.
Pečení zeleniny v troubě
Zeleninu dobře promíchejte se směsí bylinek, rozložte ji na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 35 minut, dokud zelenina nedosáhne požadovaného stupně opečení.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.