Višňový koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Třešňový koláč může mít mnoho podob. Ale varianta s pudinkem a zakysanou smetanou je naše nejoblíbenější! Tento dort je velmi krémový, ovocný a má máslový základ, na který se každému sbíhají sliny. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle si můžete upéct vlastní třešňový pudinkový koláč.
Ingredience
Počet porcí
200 g Mouky | |
70g cukr | |
1/2balíček prášek do pečiva | |
85g máslo | |
1špetka soli vejce | |
trochu másla na vymazání formy |
Pomůcky
1 1/2balíček pudinkový prášek | |
500 ml Mléka | |
200 g zakysané smetany | |
2PL Cukru | |
500 g Třešní Čerstvé nebo z konzervy |
Pomucky
Forma na dort cca 24 cm |
Nutriční informace
397
kalorie
47 g
sacharidy
19 g
tuk
7 g
bílkoviny
Postup
1.
Na těsto
Všechny přísady na těsto zpracujte v jednolité těsto. Koláčovou formu vymažte tukem a těsto rovnoměrně rozetřete na dno a na okraj formy a přitlačte.
Označit jako dokončené
2.
Na náplň
Ve 4 lžících mléka rozpusťte pudinkový prášek. Zbytek mléka s cukrem přiveďte v hrnci k varu, dejte na mírný oheň a do mléka za stálého míchání přidejte pudinkový prášek. Vyjměte je a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
4.
Plníme dort
Pudinkovou směs rozetřete do těsta. Třešně omyjte, vypeckujte a rovnoměrně rozložte na koláč.
Označit jako dokončené
5.
Pečeme koláč
Třešňový koláč s krémem a pudinkem pečeme asi 55 minut. V případě potřeby přikryjte na posledních 10–15 minut koláč fólií.
Označit jako dokončené
Poznámky
Svůj koláč můžete upéct i s malinami nebo jiným lesním ovocem.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.