Veganská vanilková zmrzlina

Chcete si vyrobit vlastní veganskou vanilkovou zmrzlinu? Je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Kouzelnými ingrediencemi tohoto receptu jsou kešu oříšky a ovesné mléko. Jednoduše nahrazují kravské mléko a smetanu. Díky nim získáte vanilkovou a krémovou zmrzlinu bez živočišných produktů. Díky zmrzlinovači se veškerá zmrzlina promíchá a zmrazí pěkně rovnoměrně, dostane se do ní vzduch a chutná lépe než zmrzlina z vaší oblíbené zmrzlinárny. Vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
Veganská vanilková zmrzlina Chcete si vyrobit vlastní veganskou vanilkovou zmrzlinu? Je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Kouzelnými ingrediencemi tohoto receptu jsou kešu oříšky a ovesné mléko. Jednoduše nahrazují kravské mléko a smetanu. Díky nim získáte vanilkovou a krémovou zmrzlinu bez živočišných produktů. Díky zmrzlinovači se veškerá zmrzlina promíchá a zmrazí pěkně rovnoměrně, dostane se do ní vzduch […]
3 1 5 2
3

Ingredience

Počet porcí
200 g kešu oříšků
300 ml ovesného mléka
80 g agávového sirupu
2 vanilkové lusky
Pomůcky
Výrobník zmrzliny
Mixér

Nutriční informace

153 Kalorie
12 g Sacharidy
10 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Namáčení kešu ořechů

Kešu ořechy namočte na hodinu do horké vody. Scedíme a necháme okapat.
Označit jako dokončené
2.

Připravte zmrzlinovou směs

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Vložte je do mixéru spolu s ostatními přísadami a mixujte při vysokých otáčkách asi 30 sekund.
Označit jako dokončené
3.

Zmrazení zmrzliny

Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 40 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Označit jako dokončené

Poznámky

Podle našeho receptu připravíte přibližně 10 kopečků zmrzliny. Jedna porce se rovná jednomu kopečku.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF