Upečte si velikonoční věnec
Velikonoční věnec je speciální prvek na vašem snídaňovém stole během Velké noci. Pro každého upečeme věnec s barevným velikonočním vajíčkem uprostřed. Tento recept na malé velikonoční věnečky je mimořádně jednoduchý, protože se vyrábějí z lehkého tvarohového těsta, které se peče bez droždí. Pro vás to znamená: žádné dlouhé chození, žádné čekání a do 1,5 hodiny máte nadýchané, lehké, pletené velikonoční věnce, které opravdu vypadají jako se škatulky. Chcete své hosty na Velkou noc překvapit dalšími sladkými recepty? Potom byste si určitě měli prohlédnout na zaječí sušenky a Velikonoční koláč.
Ingredience
Počet porcí
Na věnečky | |
115 g nízkotučného tvarohu | |
4PL mléka | |
4PL oleje | |
60 g cukru | |
1 citrón | |
1PL rumu | |
225 g mouky typ 405 | |
1balení prášku do pečiva | |
Na zdobení | |
1 žloutek | |
2PL mléka | |
2 velikonoční vajíčka |
Pomůcky
kuchyňský robot volitelné | |
nebo ruční mixér |
Nutriční informace
868
kalorie
117 g
sacharidy
30 g
tuk
26 g
bílkoviny
Postup
1.
Na věnečky
Smíchejte tvaroh, mléko, olej a cukr, dokud se cukr nerozpustí. Nastrouhejte kůru z citrónu a přidejte rum. Postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva a sůl a vypracujte hladké těsto. Rukama dobře prohněťte a rozdělte na dvě stejné části.
Označit jako dokončené
2.
Upleťte věnce
Každou kouli těsta rozdělte na tři stejné části a rozválejte na tři stejně dlouhé prameny. Dejte je vedle sebe a pečlivě je zapleťte. Potom je vytvarujte do okrouhlého věnce a opatrně spojte konce.
Označit jako dokončené
3.
Předehřátí trouby
Troubu zahřejte na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Na zdobení
vyšlehejte žloutek s mlékem a věnce tím úplně a rovnoměrně natřete.
Označit jako dokončené
5.
Pečení věnce
Velikonoční věnce pečeme asi 20 minut, necháme vychladnout a do středu vložíme velikonoční vajíčka.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.