Sušenky s arašídovým máslem
Naše sušenky s arašídovým máslem jsou skutečnou lahůdkou. Zvenku křupavé, uvnitř měkké a nesrovnatelně oříškové. Jsou také veganské a hotové za méně než 20 minut, takže je můžete jíst teplé. Nevěříte? Pak je nejvyšší čas vytáhnout fritézu a vyzkoušet tento recept.
Ingredience
Počet porcí
30 g veganského másla | |
65 g arašídového másla | |
80 g hnědého cukru | |
15 ml rostlinné alternativy mléka dle vašeho výběru | |
60 g mouky | |
1/4lžičky vanilkového extraktu | |
1/4čajové lžičky jedlé sody | |
1špetka soli |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza volitelné |
Nutriční informace
98
Kalorie
11 g
Sacharidy
5 g
Tuky
2 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Máslo zahřejte na pokojovou teplotu a smíchejte ho se všemi přísadami, dokud nevznikne homogenní těsto.
Označit jako dokončené
2.
Tvarujte sušenky
Těsto rozdělte na 12 stejných dílů a vytvarujte z nich kuličky. Vidličkou vytlačte na pečicí papír křížový vzor.
Označit jako dokončené
3.
Pečené
Sušenky vložte do pečicího koše (možná budete muset péct v několika dávkách) a pečte při 160 °C 5 až 6 minut dozlatova. Nechte je vychladnout (sušenky ještě trochu ztvrdnou).
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete sušenky také péct v troubě 10 minut při 170 °C.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.