Šťáva z červené řepy
Šťáva z červené řepy má nejen krásnou barvu. Vedle jablek a zázvoru obsahuje také spoustu dobrých látek, které prospějí vám i vašemu imunitnímu systému. Například červená řepa má velmi nízký obsah kalorií, ale vysoký obsah vápníku, hořčíku a železa a také vitaminu C a kyseliny listové. A zázvor je také plný vitamínů, působí antibakteriálně a protizánětlivě. Tato šťáva je tedy nejen chutná, ale pomáhá vám zůstat zdravými. Máte chuť na další barevné nápoje? Podívejte se na naše smoothies!
Ingredience
Počet porcí
3 čerstvé červené řepy | |
2 jablka | |
1 mrkev | |
1 citron | |
20 g čerstvého zázvoru |
Pomůcky
1 Odšťavňovač |
Nutriční informace
194
Kalorie
38 g
Sacharidy
1 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
omyjte červenou řepu, jablka a mrkev. Jablka rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřince. Červenou řepu a mrkev nakrájejte na větší kousky. Oloupejte zázvor. Vymačkejte citronovou šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Odšťavňování
Vložte řepu, jablko, mrkev a zázvor do odťavovače. Vše dochuťte citronovou šťávou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.