Speculatius Tiramisu
Speculatius Tiramisu s jablečno-skořicovým kompotem. Opravdu vánoční dezert! Protože buďme upřímní: bez sušenek Spekulatius se o Vánocích nic neobejde. Proto jsme lahodné sušenky namočili do kávy, potřeli skořicovým krémem z mascarpone a těsně před dokončením jsme je potřeli jablečným kompotem. Tento výtvor pokrytý tenkou vrstvou kakaa je neodolatelný nejen na pohled, ale i chuťově. Mikuláš zaručeně přijde a ukradne zbytky z lednice. Čestné slovo!
Ingredience
Počet porcí
4polévkové lžíce instantní kávy v prášku | |
500 g sušenek Spekulatius | |
500 g mascarpone | |
500 g nízkotučného tvarohu | |
4porce jablečno-skořicového kompotu | |
80 g hnědého cukru | |
2 žloutky | |
2lžíce kakaa na pečení | |
2lžičky skořice | |
1balíček vanilkového cukru | |
1špetka soli |
Pomůcky
Zapékací miska | |
Hvězdicový řezák volitelně |
Nutriční informace
565
Kalorie
63 g
Sacharidy
28 g
Tuky
13 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si
Svařte kávu s asi 300 ml vody a nechte ji vychladnout. Mascarpone, žloutky, hnědý cukr, skořici, nízkotučný tvaroh a vanilkový cukr vyšlehejte do homogenní hmoty.
Označit jako dokončené
2.
Vrstvení tiramisu
Německé kořeněné sušenky Spekulatius krátce namočte do studené kávy a poté jimi vyložte plech. Přikryjte tenkou vrstvou krému a postup opakujte. Poslední vrstvu piškotů potřete jablečno-skořicovým kompotem a poté poslední vrstvou mascarpone krému. Tiramisu uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
Označit jako dokončené
3.
Zdobení tiramisu
V případě potřeby opatrně položte vykrajovátka na tiramisu a posypte je kakaem. Tento postup opakujte, dokud se nevytvoří krásný vzor a celé tiramisu není pokryté kakaem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.