Sladké bramborové vafle
Hvězdou dnešního časopisu jsou sladké bramborové vafle Díky své oranžové barvě, vydatné chuti a rychlé přípravě jsou dokonalou kombinací vizuální elegance a kulinářské jedinečnosti. Naše vafle také obohacujeme parmazánem, chilli a muškátovým oříškem, což je velmi zvláštní prvek, který vyvažuje sladkou chuť sladkých brambor. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!
Ingredience
Počet porcí
2 sladké brambory každá cca 200 g | |
2 vejce | |
4lžíce mouky | |
30 g parmezánu | |
1/2 červené papriky čerstvé nebo chilli vločky | |
1 lžíce rostlinného oleje | |
1špetka muškátového oříšku | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
1 vaflovač | |
1 kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
469
Kalorie
64 g
Sacharidy
15 g
Tuky
15 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
oloupejte a najemno nastrouhejte sladké brambory. Nastrouhejte polovinu parmazánu. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Příprava těsta
Těsto promíchejte. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
3.
Pečení vaflí
Rozpalte vaflovač a potřete ho trochou oleje. Těsto rovnoměrně rozetřete a vafle pečte asi 7 minut dozlatova. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.