Sladké bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy

super snadné

Sladké bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy jsou nejen moderní, ale také chutné a mnohem zdravější než jejich protějšky z fritézy. Křupavé hranolky ze sladkých brambor jsou s našimi horkovzdušnými fritézami Klarstein hračka. V našem receptu vám ukážeme, jak je dokonale připravit. Chcete další recepty, se kterými vám pomůže horkovzdušná fritéza? Stačí, když navštívíte naši kategorii receptů, vyberete si ty pro horkovzdušnou fritézu a necháte se inspirovat!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 sladké brambory přibližně 600 g
1lžíce oleje
2lžíce potravinářského škrobu
2lžičky mleté pálivé papriky
2lžičky
1lžička kmínu kmínu
1lžička kurkumy
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

283 Kalorie
54 g Sacharidy
4 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava sladkých brambor

Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Namočte je na 60 minut do studené vody.
Označit jako dokončené
2.

Přidejte koření

Smíchejte koření s rostlinným olejem. Brambory dobře osušte a promíchejte je s marinádou tak, aby bylo pokryto každý kousek.
Označit jako dokončené
3.

Smažení

Sladké brambory vložte do horkovzdušné fritézy a pečte při teplotě přibližně 220 °C. Smažte 25 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte rádi kurkumu a kmín, můžete si hranolky ochutit, jak chcete: Co třeba klasická mořská sůl, rozmarýn a tymián nebo trocha chilli?
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF