Sladké bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy
super snadné
Sladké bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy jsou nejen moderní, ale také chutné a mnohem zdravější než jejich protějšky z fritézy. Křupavé hranolky ze sladkých brambor jsou s našimi horkovzdušnými fritézami Klarstein hračka. V našem receptu vám ukážeme, jak je dokonale připravit. Chcete další recepty, se kterými vám pomůže horkovzdušná fritéza? Stačí, když navštívíte naši kategorii receptů, vyberete si ty pro horkovzdušnou fritézu a necháte se inspirovat!
Ingredience
Počet porcí
2 sladké brambory přibližně 600 g | |
1lžíce oleje | |
2lžíce potravinářského škrobu | |
2lžičky mleté pálivé papriky | |
2lžičky | |
1lžička kmínu kmínu | |
1lžička kurkumy | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
283
Kalorie
54 g
Sacharidy
4 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava sladkých brambor
Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Namočte je na 60 minut do studené vody.
Označit jako dokončené
2.
Přidejte koření
Smíchejte koření s rostlinným olejem. Brambory dobře osušte a promíchejte je s marinádou tak, aby bylo pokryto každý kousek.
Označit jako dokončené
3.
Smažení
Sladké brambory vložte do horkovzdušné fritézy a pečte při teplotě přibližně 220 °C. Smažte 25 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte rádi kurkumu a kmín, můžete si hranolky ochutit, jak chcete: Co třeba klasická mořská sůl, rozmarýn a tymián nebo trocha chilli?
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.