Salát z červeného zelí
Salát z červeného zelí s mrkví a fetou Kombinace, která se dá jíst kdykoli v létě i v zimě. Ať už jako alternativa k dušenému červenému zelí s jablky, nebo jako svačina, příprava jídla či svačina – barevný salát se prostě vždycky hodí. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se!
Ingredience
Počet porcí
1/4hlávky červeného zelí | |
2 mrkve | |
200 g fety | |
1lžíce cukru | |
1polévková lžíce soli | |
1/2svazku petrželky | |
1 červená cibule | |
1lžíce olivového oleje | |
1lžíce balzamikového octa | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
209
Kalorie
11 g
Sacharidy
13 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Odstraňte střed červeného zelí a nakrájejte ho na tenké proužky. Mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na proužky. Petrželku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji.
Označit jako dokončené
2.
Uhněteme červené zelí
Červené zelí ochuťte solí a cukrem a důkladně promíchejte. V případě potřeby vylijte z mísy přebytečnou vodu.
Označit jako dokončené
3.
Dokončení salátu
Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.