Salát se zeleným chřestem
Salát se zeleným chřestem je ideální na jaro a léto. Křupavý zelený chřest v kombinaci s polníčkem, vlašskými ořechy, pikantní fetou a mnoha dalšími zdravými a zelenými ingrediencemi. Ať už jako hlavní chod, nebo jako příloha ke grilování či letnímu jídlu: tento salát je opravdu dobrý v jakékoli podobě. Nechte se překvapit zajímavou kombinací ingrediencí a vychutnejte si tento letní salát!
Ingredience
Počet porcí
6kusů zeleného chřestu | |
150 g polníčku | |
2 jarní cibulky | |
100 g fety | |
1/2 okurky | |
80 g eidamu | |
1/4svazku čerstvé petrželky | |
30 g vlašských ořechů | |
1ČL olivového oleje | |
1ČL citronové šťávy | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
137
Kalorie
5 g
Sacharidy
10 g
Tuky
7 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Chřest omyjte a nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku nakrájejte na jemná, trochu šikmá kolečka. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte ji na malé kousky. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji. Polníček omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si ořechy
Vlašské ořechy opražte na pánvi na střením ohni cca 5 minut nasucho. Nakrájejte je nahrubo.
Označit jako dokončené
3.
Opečte chřest
Na pánev dejte rostlinný olej a chřest smažte ze všech stran na prudkém ohni asi 3 minuty.
Označit jako dokončené
4.
Servírování salátu
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.