Salát se zeleným chřestem

Salát se zeleným chřestem je ideální na jaro a léto. Křupavý zelený chřest v kombinaci s polníčkem, vlašskými ořechy, pikantní fetou a mnoha dalšími zdravými a zelenými ingrediencemi. Ať už jako hlavní chod, nebo jako příloha ke grilování či letnímu jídlu: tento salát je opravdu dobrý v jakékoli podobě. Nechte se překvapit zajímavou kombinací ingrediencí a vychutnejte si tento letní salát!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
6kusů zeleného chřestu
150 g polníčku
2 jarní cibulky
100 g fety
1/2 okurky
80 g eidamu
1/4svazku čerstvé petrželky
30 g vlašských ořechů
1ČL olivového oleje
1ČL citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

137 Kalorie
5 g Sacharidy
10 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Chřest omyjte a nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku nakrájejte na jemná, trochu šikmá kolečka. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte ji na malé kousky. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji. Polníček omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si ořechy

Vlašské ořechy opražte na pánvi na střením ohni cca 5 minut nasucho. Nakrájejte je nahrubo.
Označit jako dokončené
3.

Opečte chřest

Na pánev dejte rostlinný olej a chřest smažte ze všech stran na prudkém ohni asi 3 minuty.
Označit jako dokončené
4.

Servírování salátu

Všechny ingredience smíchejte dohromady a dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF