Rebarborový koláč s pusinkami
Tento rebarborový koláč s pusinkami a marcipánem je skutečným vrcholem každého stolu, jako listový koláč naplní nejeden hladový žaludek a kombinace sladkokyselé rebarbory a lehkých pusinek je na jaře a v létě prostě dokonalá. Jednoduše si ji upečte sami a nechte se inspirovat našimi výtvory!
Ingredience
Počet porcí
800 g rebarbory | |
150 g marcipánu | |
300 g másla | |
250 g cukru | |
5 žloutků | |
3 vejce | |
400 g mouky | |
80 g kukuřičné mouky | |
3lžičky prášku do pečiva | |
50 g mletých mandlí | |
1špetka soli |
Na pusinky
5 bílků | |
2lžičky citronové šťávy | |
200 g cukru | |
1špetka soli |
náčiní
kuchyňský robot volitelný | |
nebo ruční mixér | |
kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
467
Kalorie
58 g
Sacharidy
22 g
Tuky
7 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky. Nastrouhejte marcipánovou hmotu.
Označit jako dokončené
2.
Máslo vyšlehejte do nadýchané konzistence
Mělo by se nechat změknout. Cukr, sůl a citronovou kůru šlehejte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem 10 minut, dokud nevznikne krémová hmota.
Označit jako dokončené
3.
Dokončete těsto
Do máslové směsi postupně přidejte žloutky a vejce. Pak vmíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, marcipán a mandle.
Označit jako dokončené
4.
Předhřejte troubu
Předehřejte troubu na 190 °C.
Označit jako dokončené
5.
Nastavte troubu na teplotu pečení
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozprostřete rebarboru. Pečte přibližně 30 minut.
Označit jako dokončené
6.
Na pusinky
Bílky vyšlehejte se 2 lžícemi vlažné vody, solí a citronovou šťávou do tuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte další 3 minuty.
Označit jako dokončené
7.
Rozetřete pusinky
Na koláč rovnoměrně rozetřete ušlehané bílky a pečte dalších 10 minut, dokud pusinky nezískají světle hnědou barvu.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.