Pesto z červené řepy
Pesto z červené řepy je rychlé, velmi chutné a promění těstoviny v růžový chuťový zážitek. Dokonce i malí odpůrci zeleniny si myslí, že je to opravdu dobré. Recept je vhodný i pro předpřípravu a pozdější použití. Existuje tedy mnoho důvodů, proč tuto růžovou pochoutku vyzkoušet. Pesto z červené řepy je rozhodně jedním z našich podzimních hitů.
Ingredience
Počet porcí
500 g červené řepy předvařené | |
100 ml olivového oleje | |
50 g vlašských ořechů | |
3 stroužky česneku | |
2větvičky rozmarýnu | |
50 g parmazánu ujistěte se, že je vegetariánský nebo veganský | |
1lžička citronové šťávy | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix volitelně | |
nebo mixér |
Nutriční informace
203
Kalorie
7 g
Sacharidy
17 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Vlašské ořechy pražte na pánvi bez přidání oleje asi 5 minut. Nastrouháme parmazán. Česnek oloupejte. Rozmarýn omyjte, osušte a odtrhněte listy od stonku.
Označit jako dokončené
2.
Mixování pesta
Všechny ingredience na pesto z červené řepy vložte do výkonného mixéru (my používáme kuchyňský robot GrandPrix) a mixujte 30 sekund na nejvyšší stupeň. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Pesto vydrží ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě až 4 dny.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Při nákupu parmezánu se v případě potřeby poohlédněte po vegetariánských nebo veganských variantách, abyste mohli tento recept přizpůsobit své dietě.