Perník
Perníková bábovka s vánoční ozdobou: zdobená bábovka je opravdovým zážitkem. Velmi chutný je také vánoční koláč s čokoládou, skořicí, perníkovým kořením apod. Recept je velmi jednoduchý: těsto smíchejte v kuchyňském robotu a vložte ho do formy na pečení. A po vychladnutí je čas na zdobení. Na každý kousek jsme namalovali malou jedličku polevou a pak jsme je ozdobili. Jaká je vaše oblíbená vánoční dekorace?
Ingredience
Počet porcí
300 g mouky | |
200 g cukru | |
250 g másla | |
4 vejce | |
6lžic kakaového prášku | |
1sáček vanilkového cukru | |
1sáček prášku do pečiva | |
3lžičky perníkového koření | |
1lžička skořice | |
1lžička zázvorového prášku | |
3kapky rumového aroma | |
150 ml mléka | |
3lžíce pomerančové marmelády | |
1balení zelené dortové polevy | |
Drobenka podle vašeho výběru |
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně | |
Forma na pečení |
Nutriční informace
544
Kalorie
60 g
Sacharidy
30 g
Tuky
8 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Máslo nechte roztát na pokojovou teplotu. Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte všechny zbývající ingredience a rozmixujte je dohladka.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na pečení vymažte nebo vyložte pečicím papírem.
Označit jako dokončené
3.
Pečení dortu
Těsto nalijte do dortové formy. Koláč pečte v troubě asi 40 minut. Proveďte test pomocí špejle. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
4.
Ozdobte
Pro zdobení ve stylu jedle rozpusťte zelenou polevu a na dílky nakreslete stále se zvětšující čáry. Ozdobte posypkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.