Pečivo bez hnětení

Vychutnejte si chuť pečiva bez hnětení!

Zdá se vám příprava pečiva bez hnětení nemožná? Dovolte nám, abychom vám dokázali, že to jde. S našimi malými křupavými houskami, které jsou hotové přibližně za 3 hodiny. Od přípravy surovin až po křupavé sousto. Můžete si libovolně zvolit posypku pro své housky a také si sami zvolit velikost. Recept je také jednoduchý hrníčkový recept. Množství je proto velmi snadné a při pečení se nemůže nic pokazit!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 1/4kelímku veganského jogurtu používáme mandlový jogurt nebo jiný veganský jogurt.
2šálky vody
1/2šálku mrkve nastrouhané
1 1/2šálku ovesných vloček
4šálky mouky Typ 550
12 g čerstvého droždí
1lžíce cukru
1lžíce soli
1/2šálku slunečnicových semínek
1/4šálku máku
1/4šálku dýňových semínek

Nutriční informace

141 Kalorie
19 g Sacharidy
5 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava kvásku

Ve velké míse smíchejte vodu, cukr, hrnek mouky a droždí. Přikryjte a nechte 10 minut stát.
Označit jako dokončené
2.

Příprava těsta

Přidejte mouku, sůl, mrkev, jogurt, ovesné vločky a promíchejte velkou lžící. Těsto posypeme mákem, slunečnicovými a dýňovými semínky. Přikryjte a nechte 2 hodiny kynout.
Označit jako dokončené
3.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.

Pečení bochníku

Ze dvou polévkových lžic těsta vytvarujte malé bochánky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 20 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Podle toho, jak velké rohlíky pečete, vytvoříte asi 10-18 kusů. Proto uvádíme, že jedna porce je 1 rohlík, pokud je z těsta 15 rohlíků.
Hrníčkové recepty obvykle předpokládají hrnek na kávu o objemu 125-150 ml.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF