Ovesné sušenky s rozinkami
Ovesné sušenky s rozinkami jsou uvnitř měkké, na povrchu křupavé a rychle hotové! Nevěříte? Pak vyzkoušejte náš rychlý recept z horkovzdušné fritézy. Tyto veganské sušenky s několika málo ingrediencemi a velmi jednoduchou přípravou se během chvilky zařadí na váš seznam oblíbených sušenek.
Ingredience
Počet porcí
110 g veganského másla | |
40 g kokosového cukru | |
20 g světle hnědého cukru | |
1lžíce mletého lněného semínka | |
3lžíce vody | |
1lžičky vanilkového extraktu | |
1/2lžičky mleté skořice | |
125 g bezlepkové hladké mouky | |
150 g rozinek | |
155 g ovesných vloček | |
1/2lžičky jedlé sody | |
1 Prise soli |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza volitelné |
Nutriční informace
111
Kalorie
15 g
Sacharidy
5 g
Tuky
2 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si vaječnou náhražku: Smíchejte vodu a lněná semínka a nechte je 15 minut vychladnout.
Smíchejte vodu a lněná semínka a nechte je 15 minut vychladnout.
Označit jako dokončené
2.
Připravte těsto
Nechte změknout máslo. S hnědým a kokosovým cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Vmíchejte vaječnou náhražku a vanilkový extrakt. Poté vmíchejte všechny suché přísady a rozinky, abyste získali husté a lepivé těsto.
Označit jako dokončené
3.
Pečení sušenek
Těsto rozdělte na přibližně 24 stejných dílů a položte je na plech vyložený pečicím papírem (budete muset upéct několik dávek). Trochu je zploštěte a pečte 12 minut při 160 °C.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte fritézu, můžete sušenky upéct i v troubě.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.