Ovesné sušenky s rozinkami

Ovesné sušenky s rozinkami jsou uvnitř měkké, na povrchu křupavé a rychle hotové! Nevěříte? Pak vyzkoušejte náš rychlý recept z horkovzdušné fritézy. Tyto veganské sušenky s několika málo ingrediencemi a velmi jednoduchou přípravou se během chvilky zařadí na váš seznam oblíbených sušenek.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
110 g veganského másla
40 g kokosového cukru
20 g světle hnědého cukru
1lžíce mletého lněného semínka
3lžíce vody
1lžičky vanilkového extraktu
1/2lžičky mleté skořice
125 g bezlepkové hladké mouky
150 g rozinek
155 g ovesných vloček
1/2lžičky jedlé sody
1 Prise soli
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza volitelné

Nutriční informace

111 Kalorie
15 g Sacharidy
5 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si vaječnou náhražku: Smíchejte vodu a lněná semínka a nechte je 15 minut vychladnout.

Smíchejte vodu a lněná semínka a nechte je 15 minut vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Připravte těsto

Nechte změknout máslo. S hnědým a kokosovým cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Vmíchejte vaječnou náhražku a vanilkový extrakt. Poté vmíchejte všechny suché přísady a rozinky, abyste získali husté a lepivé těsto.
Označit jako dokončené
3.

Pečení sušenek

Těsto rozdělte na přibližně 24 stejných dílů a položte je na plech vyložený pečicím papírem (budete muset upéct několik dávek). Trochu je zploštěte a pečte 12 minut při 160 °C.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte fritézu, můžete sušenky upéct i v troubě.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF