Jahodový sorbet s bazalkou

Jahodový sorbet s bazalkou je dnes na našem seznamu nejlepších svačinek a dezertů pro horký letní den. Připravte si osvěžující sorbet s čerstvými jahodami, bazalkou a také proseccem. Nechte se překvapit lahodnou a ovocnou chutí. Máte chuť na ještě neobvyklejší zmrzlinu? Pak byste se rozhodně měli podívat na tuto kategorii do našich časopisů. Najdete zde spoustu receptů na zmrzlinu se zmrzlinovačem i bez něj!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
300 g jahod
1svazek bazalky
150 g cukru
1,5 l prosecca
2lžičky citronové šťávy
Pomůcky
Mixér
Zmrzlinovač

Nutriční informace

420 Kalorie
44 g Sacharidy
0 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Zahřátí cukru

V hrnci přiveďte cukr a Prosecco k varu a 5 minut povařte. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Příprava ingrediencí

Jahody a bazalku omyjte. Jahody zbavte stopek a nakrájejte je nahrubo. Bazalku nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
3.

Připravte si zmrzlinovou směs

Všechny ingredience vložte do mixéru a ozmixujte na nevyšší stupeň, aby vznikla homogenní hmota.
Označit jako dokončené
4.

Zmrzlinu uložte do mrazáku

Směs vložte do zmrzlinovače a zmrazte ji do krémové konzistence, asi 30–40 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Místo prosecca můžete do tohoto receptu použít také vodu nebo víno. Při přípravě s vodou se počet kalorií na jednu porci sníží na 186.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF