Dýňový koláč
Je těžké si představit náš repertoár podzimního pečení bez dýňového koláče. Jednoduchý piškotový dort je jedním z našich nejoblíbenějších, stejně jako dýňový koláč a dýňové cup cakes. Protože se dá rychle připravit, chutná velmi lahodně a jako koláč na pečení zasytí mnoho lidí. Existuje tedy mnoho výhod, kterým prostě nemůžeme konkurovat. Vyzkoušejte náš chutný recept a nechte se přesvědčit.
Ingredience
Počet porcí
900 g dýně Hokkaido | |
3 vejce | |
250 g cukru | |
375 g mouky | |
120 g másla | |
1sáček prášku do pečiva | |
1špetka soli | |
1lžička skořice | |
1sáček vanilkového pudinkového prášku |
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně | |
nebo ruční mixér |
Nutriční informace
303
Kalorie
52 g
Sacharidy
8 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava dýně
750 g dýně nakrájejte na kostičky a vařte ve vodě 20 minut doměkka. Poté je sceďte a rozmixujte na pyré. Zbytek dýně nastrouhejte najemno.
Označit jako dokončené
2.
Umíchejte těsto
Rozpusťte máslo. Vyšlehejte nastrouhanou dýni, cukr, vejce, skořici a sůl. Přidejte mouku, prášek do pečiva a pudinkový prášek. Nakonec vmíchejte dýňové pyré a vše zpracujte v hladké těsto.
Označit jako dokončené
3.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Pečení dýňového koláče
Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte asi 30 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.