Domácí müsli
Je granola nedílnou součástí vaší zdravé snídaně? Dobrá volba! Rádi si vyrábíme vlastní domácí. Vždy budete přesně vědět, co v ní je, můžete použít všechny své oblíbené ingredience a upéct ji tak křupavou, jak ji máte rádi. Dnes do křupavého müsli přidáváme lískové a vlašské ořechy, mandle, ovesné vločky a několik dalších ingrediencí. Ale nezapomeňte: můžete být kreativní! Ať už jde o více ořechů, semínek, sušeného ovoce nebo jiný druh sladkosti, vždy si můžete granolu upravit tak, aby byla co nejchutnější. Základní recept zůstává jednoduchý a vždy stejný. Takže si připravte křupavé ingredience a připravte si domácí granolu na příští snídani.
Ingredience
Počet porcí
150 g ovesných vloček | |
3polévkové lžíce mletého lněného semínka | |
30 g vlašských ořechů | |
30 g lískových oříšků | |
30 g mandlí | |
2lžíce medu veganská alternativa: agávový sirup | |
2lžíce kokosového oleje | |
1lžička skořice nepovinné |
Nutriční informace
141
Kalorie
13 g
Sacharidy
8 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Vlašské a lískové ořechy a mandle nasekejte nahrubo. Smíchejte je s ovesnými vločkami a lněnými semínky.
Označit jako dokončené
2.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na 180 °C na horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.
Granolu smíchejte
Med a kokosový olej zahřejte na mírném ohni a promíchejte. Přidejte směs ořechů a dobře promíchejte. Vše rozprostřete na plech vyložený pergamenovým papírem a pečte asi 30 minut, dokud nezhnědne podle vašich představ. Občas promíchejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Vzduchotěsně zabalené a skladované při pokojové teplotě vydrží granola několik týdnů.