Čokoládový parfait
Čokoládový parfait s podmáslím připravený velmi jednoduše v GrandPrix. Sotva existuje jednodušší a působivější recept na dezert. Parfait je polozmrzlá a jemně tající zmrzlina. S pomocí kuchyňského robota je to hračka a vy můžete své hosty překvapit čokoládovým snem. Chcete si sami vyrobit více zmrzliny? Vyzkoušejte tedy naši zmrzlinu After-Eigt nebo fantastickou chřestovou zmrzlinu!
Ingredience
Počet porcí
200 ml Podmáslí | |
50 g Kakao na pečení | |
300 ml Smetana ke šlehání | |
6 žloutky | |
150 g moučkový cukr | |
50 g Čokoládové hobliny |
Pomůcky
GrandPrix | |
Forma na pečení |
Nutriční informace
169
Kalorie
14 g
Sacharidy
11 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Rozpusťte kakao
Do přístroje GrandPrix vložte podmáslí a kakao na pečení. Nastavte teplotu na 50 °C a zahřívejte při rychlosti 1 po dobu 3 minut, dokud se kakao nerozpustí. Odložte stranou.
Označit jako dokončené
2.
Vyšlehejte šlehačku
Umyjte přístroj Grandprix a nástavec, Šlehačku šlehejte 4 minuty při rychlosti 4. Uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené
3.
Příprava ledové hmoty
Vypláchněte GrandPrix. Přidejte žloutky a moučkový cukr a šlehejte motýlkovým šlehačem 6 minut do pěny. Přidejte podmáslí a nastavte rychlost na 2 až 1 minutu. Přidejte smetanu a znovu míchejte při rychlosti 2 po dobu 1 minuty. Vložte čokoládové hobliny.
Označit jako dokončené
4.
Zmrazte parfait
Formu na pečení vyložte potravinovou fólií a nalijte do ní směs. Nechte je v mrazáku alespoň 3 hodiny. Před podáváním parfait vyklopte a naporcujte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.