Čokoládový parfait

Čokoládový parfait s podmáslím připravený velmi jednoduše v GrandPrix. Sotva existuje jednodušší a působivější recept na dezert. Parfait je polozmrzlá a jemně tající zmrzlina. S pomocí kuchyňského robota je to hračka a vy můžete své hosty překvapit čokoládovým snem. Chcete si sami vyrobit více zmrzliny? Vyzkoušejte tedy naši zmrzlinu After-Eigt nebo fantastickou chřestovou zmrzlinu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 ml Podmáslí
50 g Kakao na pečení
300 ml Smetana ke šlehání
6 žloutky
150 g moučkový cukr
50 g Čokoládové hobliny
Pomůcky
GrandPrix
Forma na pečení

Nutriční informace

169 Kalorie
14 g Sacharidy
11 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozpusťte kakao

Do přístroje GrandPrix vložte podmáslí a kakao na pečení. Nastavte teplotu na 50 °C a zahřívejte při rychlosti 1 po dobu 3 minut, dokud se kakao nerozpustí. Odložte stranou.
Označit jako dokončené
2.

Vyšlehejte šlehačku

Umyjte přístroj Grandprix a nástavec, Šlehačku šlehejte 4 minuty při rychlosti 4. Uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené
3.

Příprava ledové hmoty

Vypláchněte GrandPrix. Přidejte žloutky a moučkový cukr a šlehejte motýlkovým šlehačem 6 minut do pěny. Přidejte podmáslí a nastavte rychlost na 2 až 1 minutu. Přidejte smetanu a znovu míchejte při rychlosti 2 po dobu 1 minuty. Vložte čokoládové hobliny.
Označit jako dokončené
4.

Zmrazte parfait

Formu na pečení vyložte potravinovou fólií a nalijte do ní směs. Nechte je v mrazáku alespoň 3 hodiny. Před podáváním parfait vyklopte a naporcujte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF
Štítky