Citronová roláda

Citronová roláda – na tuto pochoutku se nám okamžitě sbíhají sliny. Vám také? Vychutnejte si náš recept na super nadýchanou, pikantní a sladkou piškotovou roládu s citronovou krémovou náplní, které neodoláte. K přípravě náplně není potřeba želatina a je velmi rychlá. Díky šlehačce a tvarohu je velmi krémová a pevná. Připravili jsme si trochu více náplně, abychom mohli část použít na ozdobu. Myslíme si, že je na co se dívat. Ohromte všechny hosty svými pekařskými dovednostmi na příštím večírku a podávejte ke kávě opravdu chutnou citronovou piškotovou roládu. Tak pojďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 Piškotové těsto
400 ml smetany
300 g smetanového sýra
60 g moučkového cukru
2 bio citrony
1sáček ztužovače smetany
1/4svazku máty
Pomůcky
Kuchyňský robot nepovinné
nebo ruční mixér
Kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

372 Kalorie
31 g Sacharidy
25 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava citronů

Citrony omyjte v horké vodě, z jednoho citronu nastrouhejte kůru a z 1,5 citronu vymačkejte šťávu. Polovinu citronu nakrájejte na malé plátky na ozdobu.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte náplň

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem do tuha. Můžeme to udělat v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem. Přidejte smetanový sýr a moučkový cukr a šlehejte ručně nebo na nejnižší rychlost, dokud nebude těsto hladké a nadýchané. Postupně přidávejte kůru a šťávu z citronů, dokud nedosáhnete požadované citronové chuti (někteří lidé mají rádi trochu kyselejší, jiní jen lehce citronovou).
Označit jako dokončené
3.

Naplňte piškotové těsto

Piškotové těsto opatrně rozválejte a rozetřete na něj 3/4 krému. Znovu ho srolujte pomocí kuchyňské utěrky a položte na talíř nebo tác. Na roládu rozetřete zbytek krému a podle potřeby ji ozdobte plátky citronu a lístky máty.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF