Císařský trhanec
Císařský koláč je pravděpodobně nejznámějším rakouským dezertem. Husté palačinkové těsto (v Rakousku nazývané také palatschinken) s rozinkami se smaží na velké pánvi a poté se rozdělí na malé chutné kousky. Povrch posypeme moučkovým cukrem, lahodnou vanilkovou omáčkou, kompotem nebo jablečným pyré: kdo by odolal? Dnes pro vás máme rychlý a snadný recept. Máte rádi palačinky a pokrmy z palačinkového těsta? Pak byste určitě měli vyzkoušet naše tvarohové palačinky, blinis nebo palačinky s červeným sametem!
Ingredience
Počet porcí
140 g mouky | |
50 g cukru | |
4 vejce | |
150ml mléka | |
50 g rozinek | |
1lžička prášku do pečiva | |
30 g másla | |
1špetka soli | |
20 g moučkového cukru |
Pomůcky
1 1 velká pánev |
Nutriční informace
375
Kalorie
54 g
Sacharidy
13 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Oddělte vejce. Žloutky smíchejte s cukrem, moukou, práškem do pečiva a mlékem. Nechte odstát 10 minut. 2. Vyšlehejte bílky: Bílky vyšlehejte se solí do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta. Přidáme rozinky.
Označit jako dokončené
2.
Vyšlehejte bílky
Bílky vyšlehejte se solí do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta. Přidáme rozinky.
Označit jako dokončené
3.
Pečení
Polovinu másla rozpusťte na pánvi. Nalijte těsto a nechte ho ztuhnout. Po otočení je rozdělte na malé kousky a přidejte zbylé máslo. Podávejte s moučkovým cukrem a vanilkovou omáčkou, kompotem nebo jablečným pyré.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.