Chřestová zmrzlina
Zní vám chřestová zmrzlina na první poslech trochu zvláštně? Rozumíme tomu! Ale věřte nám – tato sladká zmrzlina s jemnou vůní chřestu má skutečně něco do sebe a chutná opravdu lahodně. Tuto sezónu rozšiřte svůj repertoár od klasického chřestu jako přílohy přes chřestovou polévku až po chřestovou zmrzlinu ze zmrzlinovače. Takže můžete podávat 3chodové menu, které vaše hosty ohromí!
Ingredience
Počet porcí
350 g bílého chŕestu | |
375 ml mléka | |
90 g cukru | |
6 žloutků | |
100 ml smetany | |
1špetka soli |
Vybavení
Zmrzlinovač | |
Mixér |
Nutriční informace
136
kalorie
12 g
sacharidy
8 g
tuk
4 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte zmrzlinovou hmotu
Mléko a cukr přiveďte k varu. Žloutky vyšlehejte se solí do pěny. Ke žloutkům přidejte polovinu mléka (horkého, ale už ne vařícího) a míchejte, dokud nevznikne hladká jednolitá hmota. Směs přidejte do zbylého mléka a za stálého míchání ho nechte na mírném ohni zhoustnout. Přeceďte přes síto a nechte vychladit.
Označit jako dokončené
2.
Přidejte chřest
Chřest oloupejte, odřežte konce a vařte přibližně 10 minut v mírně osolené vodě. Vložte do mixéru a rozmixujte na pyré. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Připravte si zmrzlinu
Po vychladnutí smíchejte chřestové pyré, smetanu a mléko a vložte do zmrzlinovače.
Označit jako dokončené
4.
Zmrazte
Mrazte přibližně 20–30 minut. Okamžitě si můžete vychutnat nezvyklou, ale výtečnou zmrzlinu.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud stále hledáte vhodnou polevu pro svou chřestovou zmrzlinu, vlašské ořechy nebo pistácie dodají zmrzlině vzrušující šmrnc.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.