Celozrnní skořicoví šneci

2 Stunden

Středně náročné

12 Portionen

Celozrnné skořicové šneky jsou rustikálnějším sourozencem klasické verze se spoustou másla, cukru a polevy. Pečeme je s jablečným pyré a můžeme jím nahradit část másla a také cukru. Díky celozrnné mouce jsou šneci bohatší, o něco zdravější a mají rustikální nádech!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
350 g celozrnné mouky
75 ml mandlového mléka
2ČL prášku do pečiva
1/2kostky čerstvého droždí
35 g třtinového cukru
1ČL javorového sirupu
40 g jablečné šťávy
10 g másla
1 vejce
1štipka soli
10 g třtinového cukru
1PL javorového sirupu
2ČL skořice
Zařízení
mixér volitelné

Nutriční informace

135 kalorie
24 g sacharidy
2 g tuk
4 g bílkoviny

Postup

1.

Na těsto

Droždí rozpusťte ve vlažném mléce s javorovým sirupem a 1 PL mouky. Přikryjte a nechte 15 minut kynout při pokojové teplotě.
Označit jako dokončené
2.

Ingredience smícháme

Smíchejte zbylou mouku, prášek do pečiva, sůl a třtinový cukr. Přidejte vejce, máslo, jablečné pyré a droždí a v kuchyňském robotu nebo ručně místě, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto.
Označit jako dokončené
3.

Těsto necháme odpočinout a vyválíme

Přikryjte a nechte 30 minut kynout při pokojové teplotě. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní desce na obdélník hrubý asi 1 cm.
Označit jako dokončené
4.

Na náplň

Všechny přísady smíchejte a rovnoměrně rozetřete na těsto. Těsto rozválejte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.
Označit jako dokončené
5.

Skořicové šneky necháme kynout

Skořicové šneky vložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte je přikryté kynout dalších 30 minut.
Označit jako dokončené
6.

Pečeme!

Troubu předehřejte na 200 °C a skořicové šneky pečte 10 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF