Celozrnní skořicoví šneci
Celozrnné skořicové šneky jsou rustikálnějším sourozencem klasické verze se spoustou másla, cukru a polevy. Pečeme je s jablečným pyré a můžeme jím nahradit část másla a také cukru. Díky celozrnné mouce jsou šneci bohatší, o něco zdravější a mají rustikální nádech!
Ingredience
Počet porcí
350 g celozrnné mouky | |
75 ml mandlového mléka | |
2ČL prášku do pečiva | |
1/2kostky čerstvého droždí | |
35 g třtinového cukru | |
1ČL javorového sirupu | |
40 g jablečné šťávy | |
10 g másla | |
1 vejce | |
1štipka soli | |
10 g třtinového cukru | |
1PL javorového sirupu | |
2ČL skořice |
Zařízení
mixér volitelné |
Nutriční informace
135
kalorie
24 g
sacharidy
2 g
tuk
4 g
bílkoviny
Postup
1.
Na těsto
Droždí rozpusťte ve vlažném mléce s javorovým sirupem a 1 PL mouky. Přikryjte a nechte 15 minut kynout při pokojové teplotě.
Označit jako dokončené
2.
Ingredience smícháme
Smíchejte zbylou mouku, prášek do pečiva, sůl a třtinový cukr. Přidejte vejce, máslo, jablečné pyré a droždí a v kuchyňském robotu nebo ručně místě, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto.
Označit jako dokončené
3.
Těsto necháme odpočinout a vyválíme
Přikryjte a nechte 30 minut kynout při pokojové teplotě. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní desce na obdélník hrubý asi 1 cm.
Označit jako dokončené
4.
Na náplň
Všechny přísady smíchejte a rovnoměrně rozetřete na těsto. Těsto rozválejte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.
Označit jako dokončené
5.
Skořicové šneky necháme kynout
Skořicové šneky vložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte je přikryté kynout dalších 30 minut.
Označit jako dokončené
6.
Pečeme!
Troubu předehřejte na 200 °C a skořicové šneky pečte 10 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.