Borůvková zmrzlina s červeným vínem

Borůvková zmrzlina s červeným vínem – kombinace, se kterou jste se ještě nesetkali? Pokud máte rádi ovocné, bobulové a plné chutě, je tento recept na zmrzlinu určen právě vám. Výrazná barva a různé příchutě dělají z této domácí zmrzliny něco výjimečného. Vyzkoušejte ji!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
300 ml suchého červeného vína například Cabernet Sauvignon
100 g borůvek
60 ml portského vína
60 ml likéru z černého rybízu například Cassis
1 vanilkový lusk
1/2 pomeranče
150 g másla
Pomůcky
Zmrzlinovač
Jemné síto

Nutriční informace

296 Kalorie
7 g Sacharidy
25 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Borůvky dobře omyjte a osušte. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.

Převařte víno

Červené víno vařte na mírném ohni. Snižte množství na 200 ml, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Vše uvařte dohromady

Borůvky, portské, likér, pomerančovou kůru a šťávu, vanilkový lusk a dužinu a cukr zahřejte v hrnci a vařte asi 10 minut, dokud se ingredience nespojí. Vyjměte vanilkový lusk a pomerančovou kůru, směs rozmixujte najemno v mixéru a poté ji přeceďte přes jemné síto.
Označit jako dokončené
4.

Dokončení zmrzlinové směsi

Smíchejte borůvkovou směs a červené víno. Máslo nakrájejte na kostičky a postupně vmíchejte do zmrzlinové směsi.
Označit jako dokončené
5.

Zmrazení zmrzliny

Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 30 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Vychutnejte si ji ihned nebo ho uložte do vzduchotěsné nádoby v mrazáku.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nemáte portské nebo likér? Využijte více toho, co máte.
Z našich surovin připravíte přibližně 500 g zmrzliny, což je 5 porcí. Každá z nich má přibližně 100 gramů.
 Uložit jako PDF