Borůvková zmrzlina s červeným vínem
Borůvková zmrzlina s červeným vínem – kombinace, se kterou jste se ještě nesetkali? Pokud máte rádi ovocné, bobulové a plné chutě, je tento recept na zmrzlinu určen právě vám. Výrazná barva a různé příchutě dělají z této domácí zmrzliny něco výjimečného. Vyzkoušejte ji!
Ingredience
Počet porcí
300 ml suchého červeného vína například Cabernet Sauvignon | |
100 g borůvek | |
60 ml portského vína | |
60 ml likéru z černého rybízu například Cassis | |
1 vanilkový lusk | |
1/2 pomeranče | |
150 g másla |
Pomůcky
Zmrzlinovač | |
Jemné síto |
Nutriční informace
296
Kalorie
7 g
Sacharidy
25 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Borůvky dobře omyjte a osušte. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Převařte víno
Červené víno vařte na mírném ohni. Snižte množství na 200 ml, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Vše uvařte dohromady
Borůvky, portské, likér, pomerančovou kůru a šťávu, vanilkový lusk a dužinu a cukr zahřejte v hrnci a vařte asi 10 minut, dokud se ingredience nespojí. Vyjměte vanilkový lusk a pomerančovou kůru, směs rozmixujte najemno v mixéru a poté ji přeceďte přes jemné síto.
Označit jako dokončené
4.
Dokončení zmrzlinové směsi
Smíchejte borůvkovou směs a červené víno. Máslo nakrájejte na kostičky a postupně vmíchejte do zmrzlinové směsi.
Označit jako dokončené
5.
Zmrazení zmrzliny
Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 30 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Vychutnejte si ji ihned nebo ho uložte do vzduchotěsné nádoby v mrazáku.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nemáte portské nebo likér? Využijte více toho, co máte.
Z našich surovin připravíte přibližně 500 g zmrzliny, což je 5 porcí. Každá z nich má přibližně 100 gramů.