Arašídová omáčka

Domácí arašídová omáčka snadno a rychle

Arašídová omáčka je nedílnou součástí asijské a zejména indonéské kuchyně. Klasicky se podává ke špízům satay. Hodí se však i k mnoha dalším pokrmům. Věděli jste, že arašídovou omáčku si můžete snadno a rychle připravit doma? Můžete ji podávat k tofu špízům, duhovému salátu nebo jarním závitkům.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4lžíce lžíce arašídového másla
1lžíce sezamového oleje
2lžíce sójové omáčky
1/2 limetky
sůl a pepř dle chuti

Nutriční informace

358 Kalorie
8 g Sacharidy
30 g Tuky
12 g Bílkoviny

Postup

1.

Arašídová omáčka

Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Všechny ingredience na omáčku důkladně promíchejte. Osolte a opepřete. V případě potřeby zřeďte ještě trochou sójové omáčky nebo vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF