Arašídová omáčka
super snadné
Domácí arašídová omáčka snadno a rychle
Arašídová omáčka je nedílnou součástí asijské a zejména indonéské kuchyně. Klasicky se podává ke špízům satay. Hodí se však i k mnoha dalším pokrmům. Věděli jste, že arašídovou omáčku si můžete snadno a rychle připravit doma? Můžete ji podávat k tofu špízům, duhovému salátu nebo jarním závitkům.
Ingredience
Počet porcí
4lžíce lžíce arašídového másla | |
1lžíce sezamového oleje | |
2lžíce sójové omáčky | |
1/2 limetky | |
sůl a pepř dle chuti |
Nutriční informace
358
Kalorie
8 g
Sacharidy
30 g
Tuky
12 g
Bílkoviny
Postup
1.
Arašídová omáčka
Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Všechny ingredience na omáčku důkladně promíchejte. Osolte a opepřete. V případě potřeby zřeďte ještě trochou sójové omáčky nebo vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.